VÅR FLYTT TILL NEW YORK Q/A

Men åååh vad roligt för er! Drömmen! En fråga jag tänkte på direkt är hur ni hittade boende där nere, blev Frank erbjuden boende genom jobbet också eller hur gjorde ni?

Haha, detta är en stressfaktor just nu - men eftersom vi fick reda på flytten till New York så har vi inget klart boende än. Hans jobb kommer inte erbjuda oss något, utan det får vi hitta själva. Så just nu försöker vi kolla runt så mycket som möjligt. Men som tur är så har F några vänner som jobbar där redan och kan förhoppningsvis vägleda oss lite med vart vi ska bo och vad som är rimligt att betala typ.

Kommer ni hyra ut lägenheten i Sthlm? Kram

Yes, vi kommer inte sälja den utan vi hoppas just nu på att hitta några som vill hyra den. Vi hade en visning igår, men vi får se om dom vill ha den. Hoppas! :-) 

Åh vad kul och spännande! Vilket datum åker ni från Sverige? Vad jobbar Frank med inom Joe and the Juice?

Ja!! Frank åker förmodligen i slutet av mars, och rekar lite & kommer in i jobbet, och ser till att vi förhoppningsvis har någon bra stans att bo. Och jag åker nog några veckor efter honom. Han kommer att jobba på deras kontor som operativ chef i New York. Så förutom kontorsjobb så kommer han göra typ samma som här i Stockholm, öppna upp nya barer och vara ute i deras nuvarande barer och se till att det går bra. 

Kommer ni på i NY City eller utanför?

Eftersom att deras kontor ligger i Soho och nästan alla deras barer ligger i centrala NY så hoppas vi på att kunna bo rätt centralt också. Det finns ju typ 100 olika områden på Manhattan, och det är rena rama djungeln. Vi har inte bestämt helt säkert än, men så centralt som vi kan tror jag.

Va kul, ska bli så spännande att följa dig därifrån! Har ni bestämt hur länge ni ska vara borta eller tar ni det som det kommer? :)

Vad roligt <3 Frank har inte skrivit något kontrakt på någon speciell tid, så det kan bli allt från 1-3 år typ. Beror verkligen på mycket, om något händer, vi inte trivs osv. Vi tar det som det kommer helt enkelt! :-) 

Hur ser framtiden ut, är det ett tillfälligt jobb så ni vet när ni flyttar hem igen eller det är löpande? Hur känner du över att flytta från vänner/familj? 

Det är ett löpande jobb, så vi är inställda på att vara där ett tag om allt går som det ska! Jag känner mig självklart nervös. Jag är otroligt hemmakär och behöver ett trygg fast punkt, så jag hoppas att jag kan hitta det där. Jag kommer sakna ihjäl mig efter min familj, vovve & vänner. Men jag kommer nog åka hem en del också. 

Har du några vänner i New York?

Nej, känner och vet typ inte en enda kotte som bor i New York. Jag hoppas verkligen att jag kan hitta några nya bekanta och förhoppningsvis vänner. Fick ett tips av någon här på bloggen att gå med i en grupp på Facebook för unga i NY så det ska jag nog göra! Kommer verkligen behöva gå utanför min comfort-zone och typ kompisdejta haha. Frank har dock flera vänner från Sverige som flyttat dit för jobb inom Joe också. 

Så himla kul! Ser fram emot att följa er resa! Skulle vara jättekul att höra mer om vad det är för typ av tjänst Frank blivit tilldelad och om du har några planer kring vart du vill ta din blogg, instagram m.m. nu när du flyttar till ett helt nytt land med helt nya möjligheter! 

Tack!! Han kommer bli operativ chef på Joe i NY. Jag är lite rädd att min egna "karriär" ska läggas lite på hold när jag åker dit då det inte kanske blir lika lätt för mig att få samarbeten och gå på events osv. Men klart jag hoppas på att det ska gå bra, om inte ännu bättre. Jag känner själv att det ska bli väldigt roligt att blogga och uppdatera Instagram därifrån och skriva om mitt liv och hur allt går i en "next level". Vi får se om alla vill fortsätta följa det bara, men det hoppas jag verkligen <3 Förutom bloggen har jag även sökt en distanskurs i engelska för att komplettera mina gymnasiebetyg. 

Hur funkar det med Green card? Antar att Frank får det via jobbet, men för dig? Annars får du väl bara vara där 3 månader, på ett semestervisum? 

Ja, Frank får det via sitt jobb och det gör att han får stanna där i 5 år eller vad det är. Jag själv kommer åka dit på esta, alltså att jag bara stannar i 90 dagar i taget. Vi tänker att vi får börja så och se hur vi trivs, jag kommer förmodligen ändå vilja åka hem oftare än honom och det känns faktiskt okej. Vi kände inte riktigt för att typ gifta oss redan haha, speciellt inte ens när vi vet hur det kommer bli och kännas. Jag tar typ några månader i taget tänker jag, för min egna skull. 


Gillar

Kommentarer