Vår resa till Mexiko

Inlägget innehåller adlinks

Nu är det  bara ynka 11 dagar kvar tills jag åker till Mexiko och möter upp F! Tänk att vi varit ifrån varandra i 9 veckor då? Helt galet. Kommer var så pirrig hela flygresan, vi möts ju upp på flygplatsen då han åker från New York och landar någon timme innan mig. Är så peppad på att se Mexiko också. Det har varit ett drömresemål för mig länge, och framförallt Tulum som vi ska till. Tänkte göra ett inlägg här om vår resa, hoppas ni tycker det är roligt. 

Och undrar ni hur vi bokade, så bokade vi allt separat eftersom vi åker från/till olika destinationer. Jag hittade min flygresa på Tui då det typ bara verkar vara charter som flyger direkt. Har inte världens bästa erfarenhet av charterflyg långt, så jag har lite ångest hehe, men det går nog bra. Skönt att slippa mellanlanda och hålla på iallafall. Resan är på 12 timmar och vi är borta i 13 dagar (12 nätter). 

BOENDE: Vi var så kluvna över hur vi skulle bo och vart. Men då vi båda hört allra bäst om Tulum och verkligen ville se det + ha ordentligt med avkoppling så valde vi det. Första 6 dagarna bor vi på Tulum Beach vilket jag hoppas kommer bli helt magiskt!!! Bungalows, somna till ljudet av vågor och en massa härligt strandhäng. Däremot är det sinnessjukt dyrt att bo på stranden, så vi kände inte att vi hade råd att göra det i nästan två veckor. Därför blir som sista 6 dagarna i Tulum's by/stad eller vad det kallas. Kanske inte det roligaste stället, men det verkar ändå vara okej och där kan du få boende för en tredjedel av priset på stranden. Finns massor av söta, små boutique-hotell. Och på vårt hotell tror jag även dom har gratis cyklar. 

Första veckan blir alltså lite mer lyx och slapp på hotellet vid stranden för att bara njuta. Andra veckan får vi passa på att göra lite utflykter, hänga vid poolen, cykla och såklart hänga på stranden ändå. Är så peppad på båda hotellen, och det känns faktiskt bra att dela upp semestern lite :-) 

1. HÄR / 2. HÄR / 3. HÄR / 4. HÄR / 5. HÄR / 6. HÄR / 7. HÄR / 8. HÄR / 9. HÄR / 10. HÄR / 11. HÄR / 12. HÄR

KLÄDER: Haha, vilken viktig punkt att ta med... Nej men såhär vill jag gärna glida runt, och det är lite inspiration för när jag ska packa. Mycket luftiga plagg i beigt, vitt och svart. En hel del av det här ovan är faktiskt nedsatt ordentligt! 

Det som är roligt med Tulum är att det finns väldigt mycket bra tips att hitta överallt. Sökte liksom snabbt på Tulum på Pinterest, och det kommer upp mängder. Bland annat alla dom här bilderna. Ser det inte magiskt ut? Älskar att det är lite bohemiskt och genomtänkt allting. Vi vill ju framförallt egentligen bara ha en riktigt avkopplande semester, läsa böcker och ligga på stranden. Men det verkar ju faktiskt finnas lite att se och göra, såhär är lite saker jag gärna hade velat få med på resan: 

- Se mayaruinerna och lite av Mexikos historia. 
- Cykla runt! 
- Äta enkel och god tacos och massor av acaibowls. 
- Njuta av Tulum Beach och gå långa promenader på stranden. 
- Hänga på någon beach club och dricka drinkar. 
- Se någon "Cenote", eller grotta eller vad det kallas. Ska finnas flera stycken och dom ser så coola ut!

Har någon av er varit i Tulum? Hade varit guldvärt att få lite tips på saker att se/göra, restauranger osv! <3  

Gillar

Kommentarer