Vi har köpt lägenhet!

Nu är det redan 1 vecka sen vi skrev på papperna för vår nya lägenhet och nu börjar det sakta men säkert sjunka in haha. Vi har ju, sen vi träffades för över 4 år sen, bott runt lite överallt typ. Först flyttade jag in i Franks lägenhet, sen flyttade han/vi till New York och jag bodde hos min mamma i nästan ett år när corona kom. Sen köpte jag min lilla etta och här flyttade Frank in när han kom hem från New York för ca nio månader sen. Vi har såå länge pratat om att köpa något gemensamt, något större, men timingen har inte alltid varit rätt och sen är det ju inte heller billigt att köpa lägenhet i Stockholm. Men nu så!!!!

Bilder lånade från Bjurfors

Lägenheten ligger i samma område som vi bor nu, bara typ 500 meter bort hehe. Men vi trivs så otroligt bra här, så vi ville helt enkelt inte flytta någon annanstans. Det är en tvåa på 61 kvm och det känns fantastiskt att äntligen få ett rejält sovrum! Den är ju hela 21 kvadrat meter större än vi bor nu (etta på 40kvm), och det var verkligen ett krav, ett ordentligt sovrum med plats för mycket förvaring och en stor säng. Älskar ju min lilla lägenhet men tro mig när jag säger att det inte alltid är helt lätt att bo i en etta och sova båda två i en 120 cm säng hehe.

Det vi absolut föll för i lägenheten var att den har inte bara en, utan två fullt fungerande kakelugnar! Det kunde vi knappt drömma om, men nu är det de enda vi fantiserar om och ser framför oss. Tända den kalla helgmornar på vintern eller på kvällarna och bara njuta av sprakande eld. MYSET. En i sovrummet och en i vardagsrummet! Blir lycklig bara jag tänker på det haha :-)

Lägenheten är i ett fint skick och jag älskar alla originaldetaljerna som finns bevarade, så som dom speglade dörrarna, kakelugnarna, plankgolvet, serveringsskåpet i hallen och alla vackra snickerier. Men vi känner ju också att vi vill göra den till vår drömlägenhet och ge den lite extra kärlek. Badrummet kommer vi förmodligen renovera (och förhoppningsvis bygga ut lite om det går), köket kommer vi ändra med lite mindre medel och förhoppningsvis får vi riva väggen mellan kök och vardagsrum (används nu som sovrum) för att få en öppen planlösning. Ett av mina stora krav har verkligen varit öppen planlösning, så jag hoppas att det går igenom.

Vår plan var egentligen inte alls att köpa något vi planerat att "renovera", men vi har inte uteslutit det helt. Och när den här lägenheten dök upp så såg vi verkligen chansen att få göra det på vårt sätt, istället för att gå och vänta på den "perfekta" färdiga lägenheten. Jag tycket lägenheten har så otroligt mycket potential även om den redan nu är fin. Det kommer verkligen bli ett test och ingen lätt grej haha, och jag tror vi båda dras mellan att vara livrädda över vad vi gett os in på till att andra sekunden vara sjukt pirriga och peppade! Frågar ni mig nu så tycker jag att det ska bli sååå kul, men fråga mig igen när vi står där i januari haha.

Jag vill såklart jättegärna dokumentera allt här på bloggen och min Instagram, dels för att kanske är roligt för er att följa med på och sen även kul att ha och kolla tillbaka på i framtiden. Kunna jämföra, läsa om allting och se bilder. Om ni vill kan jag dra ihop ett större inlägg om vår inspiration och vad vi har tänkt göra i lägenhet? Typ visa er planlösningen, lite moodboards och sånt? Kommentera eller likea här under isfall!! Och stort tack för alla grattis-önskningar. <3

Gillar

Kommentarer